21 Ocak 2012 Cumartesi

BALIK BURCU YILLIK YORUM

*FARKLI KAZANIM YOLLARI


Uranüs-Koç burcunda seyrine devam ediyor. Maddi ve manevi kazanımlarınız, bunları elde etme yöntemleriniz, menkul değerleriniz, yatırımlarınız, kayıp-kazanç anlamındaki bütçe durumunuz güçlü bir dürtü ve kimi zaman sürprizlerle sizi meşgul etmeye başlar. Astrolojik olarak  Balıkların zodyakta parayla alakalı burcu Koç olduğu için Uranüsün bu burçtaki ilerleyişi doğal olarak hız ve aktivitenin son derece önemli olacağının göstergesidir. Bu süreçte paraya bakış açınız da değişime uğrar. Kimi zaman maddiyatla ilgili konularda özgür yaklaşımlar sergiler bazen de beklenmedik gelişmeler nedeniyle gerilim duyabilirsiniz. Yetenekleriniz bu anlamda son derece değerlidir. Siz siz olun lütfen hangi konularda ekmeğinizi kazanabilirsiniz etraflıca düşünün. Çünkü ileriki yıllarda yeniliklerde bulunmayı en çok isteyeceğiniz konu para olacaktır.  Umulmadık gelir artışı veya kayıpları karşısında şaşırmadan durabilmeniz için öncelikle uyanık bir bilince ihtiyacınız var. Bazen maddi bağımlılıklarınızın esiri olabilirsiniz. Eğer mal, mülk, maddi değerlere aşırı bağımlı birisi iseniz dalgalanmalar karşısında kendinizi huzursuz hissedebilirsiniz. Uranüs yerleşik düzene  karşı  çıkan bir gezegen. O nedenle kökleşmiş olandan sizi uzaklaştırıcı bir etki sunabilir. Kişinin paraya bakış açısını farklılaştıran bu enerji, yetenekleriniz yoluyla elde edilen kazancın göstergesidir. O nedenle lütfen kendinize şöyle bir gözden geçirerek hangi konularda bilgi ve deneyim sahibisiniz. Yeni kazanç yollarına, yöntemlerine açık olunuz.


*SAĞLAMLAŞTIRMAK


11 Haziran tarihine kadar Boğa burcunda seyri devam edecek ikinci yöneticiniz Jüpiter, iletişim, eğitim, haberleşme, girişim ve zihinsel konularda etkili olacak bu güçlü ve olumlu etki sayesinde son yıllarda yaşanan özel problemlerinizi, aile ilişkilerinizi ve çevrenizle olan bağlantılarınızı güçlendirebilirsiniz. Değerlerinizi sahiplemeniz, yaratıcı gücünüzü ortaya koymanız ve moral duygunuzla kaynaklarınızı geliştirmeniz anlamında son aylarda zorlanmıştınız. 26 Aralık 2011 itibariyle geri hareketi sona eren Jüpiter sayesinde artık daha güvenlisiniz, kuvvetleniyorsunuz.  Bu güç eğitim hayatınızla ilgili konularda sorumluluklarınızın bilinci içinde hareket etmenize yardımcı olurken, bildiklerinizi başka insanlarla paylaşmanız ve bundan maddi gelir elde etmeniz anlamında da destekleyecektir. Bir kısmınız yılın ikinci yarısında araba, ev, emlak sahibi olmayı düşünebilir bazılarınız fiziki anlamda değişimlere gidebilir. Gündelik hayatınızı olumlu yönde değiştirecek bu enerji, komşuluk, kardeşlik ilişkileriniz anlamında da yardımcınızdır. Kardeşlerinize iş para ve ailevi ilişkilerinde destek olabilirsiniz onlarda size aynı şekilde sevgilerini sunabilirler. Projelerinizi eğitim, iş ve çevrenizle ilgili konularda yürürlüğe koyabilir bunlardan gelir elde edebilirsiniz. Çevrenizi güzelleştirme ve daha rahat bir yaşam sürebilme anlamında doğal bir şansa sahipsiniz. Bu devrede bilinçli, kararlarınıza sadık, huzuru ön planda tutmaya çalışınız. İnatçı davranmayınız. Öncelikle siz önemlisiniz bunu unutmayınız. Bunu sürekli tekrarlıyorum ancak o kadar hassas Balık dostlarımız var ki, en ufak bir meseleyi kendilerine dert ediyorlar. Oysaki gördünüz işte sanıldığı kadar zorlu enerjilerimiz yok. Ancak siz kendi kendinize meseleleri büyütürseniz gezegenlerin olumlu tesirlerini engelleyen  duvarları etrafınıza örer, bu güzelliklerin size ulaşmasını imkansız kılarsınız.



*BİLGELİK YOLUNDA




3 Şubat tarihi itibariyle Balık burcunda seyrine başlayacak Neptün, sezgilerinizi güçlendirici,  vizyon kazanmanızda destek verici,  ideallerinizi hayata geçirme anlamında yardımcı ilahi bir kuvvettir. Yükselen  inancınız sayesinde hem kendinizi hem dünyayı farklı bakış açısıyla görmeye başlıyorsunuz. Bunun sizin neslinize denk gelmesi ne büyük bir nimettir. Hakikaten bu büyük şanstır. Biliyorum, hayat bazen adil davranmıyor sizlere. Hatta çoğu zaman direncimizi kırıyor, bizi ıssızlaştırıyor. Ancak Neptün-Balık burcu seyri emin olunuz ki, siz Balıklar için ulvi, mistik, rahatlatıcı, şifalandırıcı, vizyonunuzu güçlendiricidir. Yaratıcı yeteneklerinizi artık tüm dünya duymaya, görmeye hazır. Geçen yıl bu enerjiyi size açıklarken hatırlarsanız şöyle demiştim.  Hayat o kadar güzel ki, yaşanılan sıkıntıların bile bize kattığı olumlu tesirleri yıllar geçtiğinde daha iyi anlayacağız ve belki de şu an üzüldüğünüz olayları sonrasında dudaklarınızda bir gülümseme ile hatırlayacağız. İşte o günlere adım atmak üzeresiniz dostlarım. Rahat olunuz.  Bundan böyle Neptünün, diğer gezegenlerle olan her olumlu görünümünde, inanın arındığınızı, temizlendiğinizi, bilgeleştiğinizi hissedebilirsiniz. Ben sizler adına bu etkiyi son derece olumlu buluyorum.


*ORTAKLIKLARA DİKKAT


5 Ekim tarihine kadar  Terazi burcunda düz olarak seyrine devam edecek Satürn, duygusal ilişkilerinizin yapılandırılması ve ortak ilişkide bulunduğunuz kişi veya kişilerle alakalı her türlü meselenin dikkatle gözden geçirilerek bir düzene oturtulması açısından son derece önemlidir. Finansal, cinsel ve duygusal konularda partnerinizle ortaklaşa hareket etmeniz gereken bu dönemde, benim isteklerim yerine bizim arzularımız demenin vaktidir. Bireysel istekleriniz konusunda bencil olmanız, davranmanız sonucunda zorluklar yaşanabileceğini biliniz. Öncelikle kendinizi, beraberliğinizi gerçekçi bir şekilde gözden geçiriniz. İş hayatınızla ilgili mevzularda yaratıcı gücünüzün açığa çıkabileceği bu dönemde hedefinizi iyi saptarsanız neler yapabileceğinizi de gayet iyi bilirsiniz. Bankalarla alakalı borçlarınız, kredi girişimleriniz kısaca başkaları vasıtasıyla elde edilecek her türlü parasal konularda dikkatli olunuz. Kimileriniz maddi açıdan eşiyle nafaka konularında çıkmazlar yaşayabilir. Böyle durumlarda uzlaşmacı hareket etmek son derece önemlidir. Yani çıkarlarınızı düşünerek hareket ediniz. Vergi, miras, hukuk konuları, ortak iş ve eş kazançları mevzularında zorluklar yaşanabilir. Bu mevzularda önleminizi almalı, ılımlı şekilde hareket etmeye özen göstermelisiniz. Destek gördüğünüz insanların kayıp ve kazançlarında yanlarında olmak durumunda kalabilirsiniz.

7 Şubat-25 Haziran tarihleri arasında, geri hareketi devam edecek Satürn, başkalarından elde ettiğiniz gelirler, bankalarla alakalı işleriniz, cinsel yaşamınız, geçmiş bazı mevzuların gözden geçirilmesi anlamında gayet önemli. Dikkat edeceğimiz husus, beklenti içinde olduğunuz paralar konusunda hemen umudunuzu kesmemeniz.  Borçlarınız veya alacaklarınızı tahsil etmekte zorluklar yaşayabilirsiniz veya zorluklarla mücadele etmek için adil ve tarafsız düşünmek mecburiyetinde kalabilirsiniz. Ancak bunlar büyük felaketler değildir. Belki hesabınızı bilmemenin veya yanlış kişiler yüzünden iyi niyetinizin suistimal edilmesinin, yaptığınız işlerin sonucunu almanın zamana gebe kalışının yarattığı sıkıntılardır. Şunu unutmayınız ki, hayata nasıl bakıyorsanız hayat size onu verir. Lütfen kendiniz için güzellikler düşününüz. Ne olursa olsun inancınızı muhafaza ediniz. Bu inancın sizin etrafınızda oluşturacağı kalkanı göremeseniz de biliniz ki o sizi koruyucudur. Kendi içinizdeki güveni kaybetmedikçe zamanı gelen güzellikler sizi bulacaktır.


*EV İÇİ AKTİVİTELER


11 Haziran-4 Ekim tarihleri arasında İkizler burcunda seyrini sürdürecek Jüpiter, ev yaşamınızı hareketlendirici, yeni bir yere taşınma anlamında etkileyici, iletişimin ailevi konularda artmasını sağlayıcı bir dönem olarak dikkat çekiyor. Ben Jüpiter İkizler burcu ilerleyişine temkinli yaklaşıyorum. Çünkü yönettiği burcun karşıtında ilerleyen bir gezegen transiti mutlaka önemle mercek altına alınmalıdır. Jüpiter genişlemenin ve yeni ufukların göstergesi. Ancak bu dönemde aşırı yoğunluk, aşırı yayılma ister istemez yanlış kararlar alınmasına ve sonradan anlamanıza sebebiyet verebilir. Mal, mülk sahibi olmak iyidir. Ancak gücünüzü aşan bir borcun altına girerek olmamalıdır. Seyahatler veya işiniz gereği yapılan yolculuklara çıkmadan önce evinizin güvenliğini mutlaka gözden geçirmeniz lazımdır. Yabancı kişilere evinizin kapılarını açarken lütfen iyi düşününüz. Bu dönemde, bazen içinizden ben buraya ait değilim, yeni arayışlara geçerek hayatımı kurmalıyım, yeni bir yere taşınmalıyım gibi kararlar verebilirsiniz. Hatta bunu uygulamaya dökebilirsiniz. Ancak bu uygulamalar için Eylül 2012-Nisan 2013 tarihleri arasında durumunuza bir bakınız. Başkalarıyla ortak bir evde yaşamak istiyorsanız, bu kişileri yakından tanımadan böyle bir karar vermeyiniz. Bu süreçte evdeki yoğunluklar artabilir. Bir yakınınız sizinle yaşamak isteyebilir. Böyle bir durumda da bu kişinin karakter özellikleri size ne kadar uygun iyi düşününüz. Evde beslediğiniz küçük hayvanlarınızın bakımıyla yakından ilgileniniz. Tadilatlar, onarım gibi faaliyetleri usta kişilerle yapmaya özen gösteriniz. Kiracınızla veya ev sahibinizle sözleşmenizdeki maddeleri birlikte gözden geçiriniz. Evinizi başkalarına kiraya verirken bu kişiler ne kadar güvenilir araştırınız. 1 Eylül-17 Eylül tarihleri arasında partnerinizle olan ilişkinizde mantıklı düşünceyi öne alınız. Ani evlilik kararlarından kaçınınız. 17 Eylül-5 Ekim tarihlerinde parasal konulardaki durumunuzu, ev ve aileyle konuları ortaklık bilinci içinde gözden geçiriniz. 7 Kasım-14 Kasım tarihleri arasında mesleki konulardaki gelişmelere göre aile ve yuvanızı ilgilendiren meseleleri bilinçli bir şekilde gözden geçiriniz.


*HAYATIN SIRRINA VARMAK



5 Ekim tarihi itibariyle Akrep burcunda seyrine başlayacak Satürn, hayatın özünü, yaşamın anlamını kavramak,  düşünce ve inancımızın  ardında yatan evrensel gerçeklere ulaşmak adına çıkılan yolculukların, öğrenilen bilgilerin, kendi içimize olan yolculukların işaretidir. Ufkunu genişletmek, kendini yeniden oluşturmak isteyen bireyin önce kendindeki eksikleriyle yüzleşmesi gerekir. Bu yüzleşme sonucunda asıl özünüzün farkına varabilirsiniz. Bu keşif süresince bütün sahteliklerden kurtulmanız, korkularınızın ardında yatan gerçeklere ulaşmanız mümkündür. Kolay değildir bu içe dönüş yolculuğu ve insanın kendiyle yüzleşmesi, gerçeklere ulaşması. Bunu ancak sizin gibi aşkın bireyler, mayasında gerçekten safiyet taşıyan kişiler yapabilir. Bazen hayat tüm insafsızlığıyla insanın üzerine yüklenir. Çıkış yok gibidir. Ya siyah ya beyaz ikisinden birini tercih et diye sıkıştırır bizi. Ancak ve ancak kendinin farkında olan kişi neyi seçmesi gerektiğini bilerek yola çıkar. Sizler bu süreçte, kendiniz için en gerekli olanı keşfetmek için eğitim görerek, derin araştırmalar yaparak, okuyarak, öğrenerek bilgelik kazanabilirsiniz. Her öğrendiğiniz bilgi size yavaş ve oldukça derin bir şekilde sunulacağı için, sabırlı olmanız gerekiyor.


*DERİNLİKLERİ  KEŞİF


2024 yılına kadar seyrini sürdüreceği Oğlak burcunda ilerlemesini sürdürecek Pluto yabancımız değil.  Bu güçlü dönüşüm enerjisi siz Balıklar için yaşamınızı yönlendirme ve bundan sonrasını planlamak adına son derece etkili bir transit anlamı taşıyabilir. Bu enerjiden olumlu anlamda yararlanmak için artık eskiye bir dur demek ve kendinizi güçlü bir duruşa ve psikolojik açıdan düzenlemeye muhakkak gönüllü olmanız gerekmektedir. Pluto dünyaya olan uzaklığı nedeniyle son derece ağır seyreden ve bir burçtan geçişi kimi zaman onlarca yılı bulabilen bir gezegendir. O nedenle hemen etkisini göstermesi ve yaşamınızı hızlı bir şekilde değiştirmesi mümkün değildir. O, yavaş ve son derece itinalı bir şekilde bir oya gibi yaşamınızı işlemeye devam ederken, yıllar sonra geriye dönüp baktığınızda inanılmaz bir değişimden geçtiğinizi ve şu an bulunduğunuz konumun, transitin başladığı o ilk yıllarla hiç alakası olmadığını anlayabilirsiniz. Siz Balıklar bu süreçte, öncelikle dostlarınız, sosyal aktiviteleriniz ve ekip çalışmaları yoluyla edineceğiniz deneyimler sayesinde büyük bir dönüşüme hazırlanacaksınız. Tabiri caizse, bir balık olarak sadece kendi sularınızda yaşamak yerine, diğer denizleri ve okyanusları keşfedeceksiniz. Bunun için yapmanız gereken kendinizi geliştirmek, büyütmek ve kendinize güven duyarak gözünüzü büyük bir hedefe doğru kilitlemek olmalıdır. Pluto gezegeninin bu süreçte burcunuzla olan olumlu enerjisi sayesinde karşınıza çıkacak fırsatlar belki de şimdiye dek görmediğiniz kadar yüksek olabilir. Fakat bu fırsatlardan yararlanmak için her şeyden önce bilgi sahibi olmanız, kendinizi tanıtmanız ve sosyal aktivitelere katılmanız gerekecektir. Organizasyonlar, grup faaliyetleri, sizin aynı amacı paylaşan insanlarla bir araya gelmeye çalışmak, sadece dar bir alanda sıkışmak yerine daha geniş bir çerçeve içinde bulunmak adına istekli olmak bu güçlü enerjinin olumlu anlamda kullanılması adına kesinlikle şarttır. Benim size tavsiyem yeni bir bakış açısıyla hayata katılmaya gönüllü olmanız ve hiç kimse uğruna hedeflerinizden vazgeçmemeniz, iyi niyetinizi hiç kimsenin suistimal etmesine izin vermemenizdir. Artık güçlü olmak ve kendinizi düşünmek zamanınız gelmiş durumd

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder